dilluns, 1 de juny de 2015

Núria Güell

A l'artista Núria Güell res ni ningú l'atura. La seva obra sorgeix a partir de la indignació, el malestar... i vol aconseguir sacsejar les consciències, provocar canvis reals a la societat i servir com a instrument per el poble.
Sempre treballa al límit de la llei, assessorada per professionals, sabent que té repercussió directa a la seva vida.

Ayuda humanitária
La proposta consisteix en un intercanvi de serveis. La Núria Güell es va oferir com a esposa a qualsevol home cubà que volgués emigrar a Espanya, pagant el casament i el viatge. L'únic que demanava era que li escrivissin la carta d'amor més bonica del món, basant-se amb un jurat de tres noies prostitutes cubanes que van fer la selecció de la carta guanyadora.
Ella es comprometia a ocupar-se de tots els tràmits fins que el seu espòs aconseguís la nacionalitat espanyola, i ell havia d'estar a la seva disposició per diferents peticions mentre durés el "matrimoni".
Un cop ell va aconseguir la nacionalitat espanyola, es van divorciar i es repartiran els beneficis a parts iguals si la obra es vengués.
Targeta de difusió

CaravanaNatura
Servei que oferia la possibilitat d'habitar, individualment, una caravana en un bosc verge allunyat de qualsevol contacte amb la vida urbana, per compartir l'experiència amb un mateix.
La caravana contava amb sistemes diferents de registre: càmera fotogràfica, càmera de vídeo, bloc de notes i gravadora d'àudio. La documentació només es generava quan els usuaris ho decidien.

Exposició a la sala d'exposicions de la Rambla, Girona, 2007


Què és l'art per la Núria?
“L’Art per mi és una forma de coneixement, tant intern, per mi mateixa, i també és la manera de repensar el món en que vivim, i imaginar-nos cap a on volem anar.”

L'artista Núria Güell

1 comentari: