dissabte, 7 de març de 2015

Hemeroteca

Capaces de todo (El Mecanógrafo, sociedad) (aquí)

En aquest article s'explica com en un taller de dramatització per discapacitats, amb autonomia, esforç i  perseverància aconsegueixen crear espectacles.

Són un grup de noies d'entre 21 i 39 anys es reuneixen cada divendres amb els seus monitors, que ja són com part de la seva família.

Elles expliquen que ballar i cantar són les seves grans passions, i deixen veure la gran coordinació que tenen entre elles i l'expressivitat dels seus gestos.

Personalment penso que és una molt bona iniciativa per part d'aquesta companyia teatral, i crec que s'hauria de difondre aquesta idea per tal de que altres persones en puguin gaudir.

A l'article diu que és "un grupo que les da alas para volar y les hace capaces de todo".

Y colorín colorado, el cuento no se ha acabado (El Mecanógrafo, cultura) (aquí)


Es tracta d'una entrevista realitzava a Antonio Rodríguez Almodóvar, a la qual es parla de la importància de de l'oralitat en una època on l'individualisme, l'estrès i els nous interessos socials dificulten la comunicació intergeneracional.

Foto cedida por A.R.Almodóvar
Amb aquesta entrevista es pretén fer veure l'importància dels contes orals i clàssics, ja que tal i com diu Antonio Rodríguez Almodóvar "los cuentos de esta clase ayudan a la formación de la mente en el niño, coordinando al mismo tiempo tres capacidades fundamentales: la memoria, la imaginación y la intelección".

Un cop vaig veure com un nen li demanava al seu pare que li expliques un conte, que li allargava amb la mà. El pare va deixar el conte a una estanteria, va agafar una tablet i li va posar una aplicació que explicava aquell mateix conte. He triat aquesta entrevista ja que crec que aquest valor, de llegir amb full de paper, d'explicar un conte imitant les veus dels personatges... s'està perdent, i des del meu punt de vista és molt important que això no passi.

Fotografíes: El Mecanógrafo

1 comentari: