dimarts, 24 de febrer de 2015

Convidades


El divendres passat, dia 20, va venir la Meritxell Solé com a convidada. Ens va explicar la seva trajectòria, com primer va començar fent el batxillerat social i desprès va estudiar traducció i interpretació d'anglès i japonès, i durant aquesta, va fer un Erasmus. Quan va acabar va veure que no era el que s'esperava així que va fer un "any sabàtic" d'Au pair a EEUU, una experiència que ella ens recomana totalment. 


Desprès de fer un màster d'administració d'empreses i haver treballat per a Mango, i haver vist que no li agradava, va decidir fer un màster en turisme sostenible a la Global Business School. Aquell estiu va anar a Costa Rica a treballar a un hotel sostenible i li va agradar tant que va decidir quedar-s'hi fins el desembre passat. Va tornar per acabar el màster i ara va a Costa Rica de nou per quedar-s'hi a treballar.

Des del meu punt de vista, la trajectòria que va fer la Meritxell m'encanta i trobo que deu ser molt enriquidora. Personalment, em va donar ànims per fer moltes coses que no se m'havien passat pel cap, o com a mínim, de ampliar les meves mires cap als estudis.Aquest dilluns 23, les convidades van ser la Clàudia Stoka i la Sara Osuna. La clàudia està estudiant International Business Economics a la UPF i la Sara Administració i Direccio d'Empreses a la UdG. Elles, més que la seva trajectòria ens van explicar més la seva experiència. Estaven d'acord en què no van notar un gran canvi de 4rt d'ESO a 1rde Batxillerat, elles el van notar de 1r a 2n. Sobre el Batxillerat ens van dir que a la selectivitat la frase de  "tot esforç té la seva recompensa" s'hi veu reflectida, i que durant aquestaetapa hem de tenir molt clar què vols aconseguir i què hi vols aportar.

Sobre la tria de carrera ens van recomanar ser positius però alhora realistes, i ens van recalcar que a la universitat s'ha de ser molt autodidacta i independent. També que a les classes hi trobarem gent molt competitiva, és a dir, molt apte, però que això no ha de ser un impediment ni ens ha de desil·lusionar, sinó que ens ho hem de prendre com un incentiu a millorar. Van dir que quan acabes la universitat has d'haver madurat com a persona.

Personalment em va semblar molt bé que ens parlessin més de l'experiència que no pas de la seva trajectòria, però també és veritat que em van posar molta por al cos ja que ens van mostrar la selectivitat i la universitat com dues experiències totalment recomanables però molt dures a nivell d'estudi.

2 comentaris:

  1. Cal que et posis al dia amb la feina: passeig per als diaris guanyadors de el País de los Estudiantes...

    ResponElimina