dilluns, 12 de gener de 2015

Charlie Hebdo es tenyeix de vermell

Aquest passat 7 de gener, a la seu d'una revista francesa anomenada Charlie Hebdo, hi va haver una matança per part d'un grup gihadista. En aquest atemptat hi van morir dotze persones (entre elles dibuixants de la revista i policies) i en van ferir quatre greument.
Teòricament van atacar aquesta revista satírica per haver-se burlat de la seva religió, però era només una excusa per fer un atemptat.

Des del meu punt de vista, al atemptar contra Charlie Hebdo també van atemptar contra la llibertat d'expressió, un dret que, per mi, és molt important.

En solidaritat a la revista, a varis llocs de França hi va haver manifestacions. La més gran va ser a París, a la plaça de la República en la qual hi van participar entre 1,2 i 1,6 milions de persones. Es van organitzar més manifestacions a llocs com Lyon, Bordeus, Marsella i Perpinyà, entre d'altres.

Aquest dimecres, els supervivents de la revista, en un acte de solidaritat, publicaran una edició homenatge, de la qual en faran un tiratge d'un milió d'exemplars. Tots els diners de les vendes no es destinaran als problemes financers de la revista, sinó que seran destinats a ajudar a les víctimes.

És cert que aquest atemptat ha fet veure a les nacions que poden estar unides, però no afavorirà gens a la integració dels immigrants, principalment musulmans.

1 comentari:

  1. Vist.
    Són 12 els morts a la seu de la revista + 4 assassinats a la botiga de menjar per a jueus + una policia.

    ResponElimina