dilluns, 26 de gener de 2015

Àngel Pons


El divendres 23 de gener, va venir afer-nos una xerrada el periodista Àngel Pons, de Maçanet, que va estudiar a l'IES Vidreres i ara treballa com a periodista a TVE1.
Va començar des de ben jove, als 16 anys, fent petites coses relacionades amb el periodisme i va haver de ser molt pacient per aconseguir la feina que té ara.
Ens va parlar del dur camí que va haver de seguir per aconseguir ser periodista, el seu somni. Ell volia parlar al món, comunicar.

Si hagués de extreure dos aspectes negatius de la xerrada, segurament serien que ens va parlar més sobre la seva trajectòria, cosa que no està malament, però que també m'hagués agradat que hagués parlat sobre el que ell fa ara. Potser hauria pogut aprofundir més si hi hagués hagut més temps. L'altre aspecte seria que, tot i que em va dir la crua realitat, em va destrossar el meu somni de ser periodista, ja que va dir que de 150 llicenciats a la universitat Carlos III de Madrid, i de 150 mes de la UAB, només tres (un n'és ell) treballen com a periodistes. També és veritat que no tinc totes les esperances perdudes, ja que ell es referia més al periodisme televisiu i jo sóc més de quedar-me darrere del teló, per dir-ho d'alguna manera. A mi m'interessa més el periodisme de redacció.
D'aspectes positius podria dir que em va agradar que ens parlés sobre com funcionava tot el món laboral després de la universitat. Que hem de ser insistents, i que es valora també la universitat en la qual has estudiat, cosa que jo no tenia en compte. L'altre aspecte és que ens va ensenyar de manera visual i dinàmica els treballs que ha fet i els seus projectes, alguns dels quals, trobo que tenien una finalitat molt interessant.

En general però, em va fer il·lusió que vingués un periodista, ja que volia veure per sobre com havia era tot aquest món, i a més que fos de Maçanet.

Des d'aquí agrair-li a l'Àngel la seva visita.

1 comentari:

  1. Molt bé, Elisenda! i endavant amb el teu somni de ser periodista!

    ResponElimina