dilluns, 10 de novembre de 2014

Congelant òvuls no descongelem discriminació

Fa relativament poc diverses empreses pioneres en l'àmbit tecnològic, com Apple, Facebook o Google, donen l'oportunitat a les dones d'assumir els costos del procés de congelació i manteniment dels seus òvuls en la seva etapa més fèrtil.
Vist així, sembla només una cosa beneficiosa, que encoratja a les dones a prosperar professionalment. Però el què a mi realment em sembla és que estan fent entendre que un fill és un entrebanc en una dona per a la seva feina.
Això a simple vista, pot semblar una cosa molt positiva: es dóna importància a la maternitat de la dona, poder-la posposar i així seguir amb la carrera professional sense problemes.

Trobo molt injust que, sovint, quan una dona vol tenir un fill o es queda embarassada, corri el risc de perdre la seva feina. O que quan un lloc de treball està disputat entre una dona i un home, si aquesta està en l'edat en que suposadament se't desperta l'instint maternal, se la discrimini per això i no rebi el lloc de treball.
Tinc la sensació que aquestes empreses només ofereixen aquesta oportunitat per tal "d'exprèmer" els anys de màxim rendiment de les dones (que sol coincidir amb l'edat en què una dona es proposa formar una família). I que realment, les despeses que tenen amb l'oferta d'aquest servei no és res comparat, i es cobreix sobradament amb els beneficis econòmics que proporciona la dona a l'empresa amb el seu treball.
Així doncs, opino que realment aquestes empreses no miren per la dona, només en donen la imatge.
Congelant els òvuls no es descongela la discriminació de les dones en àmbits professionals.

1 comentari: